fbpx

Blog

Cum sa iti alegi canapeaua?

Pentru multe zile in an, o sa fie cu tine in momentele de relaxare sau socializare, alege-o deci pe masura stilului tau de viata, dar si a spatiului.

Inainte sa alegi, gandeste-te care iti sunt obiceiurile. Pana sa te decizi asupra modelului sau a culorii, tine cont de cateva caracteristici fundamentale pe care o canapea ideala ar trebui sa le aiba in acceptiunea celor care o fac: pentru a fi comoda, trebuie sa aiba minim 90 cm latime, dimensiune ce permite ca raportul dintre sezut si perne sa fie ideal. Un loc de sezut trebuie sa aiba minim 50 cm, adica o canapea de 3 locuri sa aiba 150 cm, plus brate, nu neaparat 3 perne de sezut, care pot parea meschin impartite.

Incearc-o (probeaz-o) personal. Canapeaua este locul unde iti petreci multa vreme, asigura-te ca este rezistenta, solida , dar si comoda. Alege un sezut putin mai rigid decat ti-ar placea, o usoare inmuiere a pernelor este absolut normala dupa cateva utilizari, intr-o canapea de calitate.

Ca spuma din sezut trebuie sa fie tare pentru a nu se deforma, este o prejudecata, spuma de calitate are densitate mare si duritate mica, adica rezista in timp, fiind insa moale in acelasi timp.

Alege canapelele umplute cu pene de gasca, sunt in mod evident cele mai confortabile, alegerea trebuie sa fie insa asumata , puful le da un aer “deranjat”, dar firesc, de casa locuita.

Evita formele nefiresti, fortate, “moderne”, care anul urmator ti-ar putea parea stranii, canapeua e o piesa care nu se schimba foare des. Din acelasi motiv, alege stofele naturale, care vor fi mereu la moda, evita combinatiile si contrastele puternice, accesorizeaza mai degraba din perne, less is more si in ceea ce priveste divanul tau. Controleaza daca inaltimea este potrivita modului tau de a trai canapeaua. Una foarte inalta nu este neaparat si cea mai comoda, gandeste-te care este pozitia ta preferata. Daca iti place sa stai tolanit, o poti face doar intr-o canapea joasa si lata, canapelele inalte fortand pozitia in sezut, cu spatele drept.

Alege canapelele cu perne, acestea iti vor permite sa iti reglezi pozitia in functie de inaltimea ta.

Asigura-te ca divanul tau este dehusabil, e o caracteristica fundamentala care ajuta nu numai la respectarea unor conditii de igiena, dar si la pastrarea lui in timp. Husele nefixate in capse asigura sanatatea canapelei, de fiecare data cand te asezi e stofa cea care cedeaza, nu interiorul. De aceea , pliurile sunt normale in canapelele dehusabile, ele dispar trecand usor mana peste ele.

Asigura-te ca pernele de sezut se pot scoate, adica nu sunt fixate in mod permanent de structura, ele trebuie schimbate intre ele in functie de frecventa cu care este folosita una sau alta, batute, aranjate.

Mecanismele de extensie (paturi in canapele) sau spatiile depozitare forteaza atat designul canapelelor cat si confortul sau durata lor in timp, evita-le daca nu sunt absolut necesare. In primele luni de utilizare, umplutura va deveni mai moale, pana se va stabiliza , acest proces fiind absolut normal , tinand cont ca asupra sezutului se exercita presiuni iar particulele din interiorul poliuretanului se rup.